bg header new

wooncrisis1Coalitiepartij ChristenUnie nam afgelopen zaterdag op het partijcongres een motie aan om zo snel mogelijk de verhuurderheffing af te schaffen. Het is de derde coalitiepartij die afstand neemt van de verhuurderheffing. 
Kamerleden ontvangen een bundeling van wooncrisis-verhalen van Sandra Hofstra. Zij had jarenlang haar dochten en kleindochter bij haar in huis wonen, omdat haar dochter al die tijd moest wachten op een sociale huurwoning. Zij deelden hun verhaal op wooncrisis.nl. Woonbond.


logo hboEindelijk..... eindelijk breekt het gezonde verstand een beetje door bij politiek Den Haag. In 2013 stelde de VVD middels de toenmalige minister Volkshuisvesting brokkenpiloot Blok de (Ver)huurdersheffing in. Coalitiegenoot PvdA vergat haar doelstellingen waarin men opkomt voor de sociale woningbouw en stemde toe. Het is logisch dat zij bij de volgende verkiezingen daar genadeloos voor werd afgestraft. Boontje komt om zijn loontje nietwaar?

Tot op heden is er door deze ordinaire, onrechtvaardige huurdersbelasting 8 miljard euro, ja € 8.000.000.000, uit de portemonnee van de huurders rechtstreeks de schatkist in verdwenen. Lees nu eens, in een artikel van de Woonbond, hoe de huidige coalitiegenoten van de VVD, het CDA("de verhuurderheffing ‘niet is uit te leggen.’"), D66 en de Christen Unie denken over de huurdersheffing, via deze (externe) link: AFSCHAFFEN HUURDERSHEFFING 

En....... wat vindt u er van? Elk weldenkend mens ziet nu toch dat op dit moment de VVD alleen blijft staan in haar poging de sociale woningbouw om zeep te helpen! Het zal ons, het bestuur van HBO De Peel benieuwen, welke draai de VVD gaat bedenken om hier op een goede manier mee weg te komen. Rutte is daar trouwens een meester in en het zal hem wel lukken. Wij bedrijven geen politiek vanuit HBO De Peel, maar, beste huurders, u zou onderhand wel moeten weten op welke partij u in ieder geval NIET moet stemmen.

Duidelijk is in ieder geval dat de wooncrisis die nu heerst voor een flink deel ook is veroorzaakt door de huurdersheffing. Ons bestuur heeft van het begin af aan haar afschuw over deze onrechtvaardige extra belasting voor de huurders op deze website, in Huurders Informatie en op de huurdersavonden geuit, u heeft daar jarenlang kennis van kunnen nemen. Het vorige kabinet en de huidige minister Olongren hebben wij ook diverse malen met onze mening bestookt. Wellicht komen we er nu binnen afzienbare tijd vanaf en kan het huurdersgeld weer aan de huurders besteed worden, zoals het hoort!!

­